XML standard for the markup of legal sources
Show MenuHide Menu

Een kant en klare PC of zelf samenstellen?

20 juni 2015

Er zitten veel voordelen aan het aanschaffen van een desktop computer in plaats van een laptop. Het grote voordeel is dat de onderdelen van een desktop computer makkelijker en goedkoper te vervangen zijn en de hardware is vaak beter en sneller.
Maar wanneer je gekozen hebt om voor een desktop computer te gaan, kies je dan voor een kant en klare computer of stel je hem liever zelf samen?

Een kant en klare PC:

Een kant en klare computer wordt meestal verkocht als een compleet pakket. Het pakket bestaat uit alles wat je nodig hebt om de computer te gebruiken zoals uiteraard de computer kast, een monitor, muis en het toetsenbord.
Dit is uiteraard de meest efficiënte manier om een computer aan te schaffen, zeker wanneer je zelf niet veel verstand hebt van computers of geen hoge eisen stelt aan de computer.
Hoewel dit wellicht de meest gemakkelijke manier is om een computer aan te schaffen, is het absoluut goedkoper om de onderdelen los te kopen. Ook wordt een kant en klare computer vaak geleverd met software of programma’s die je misschien wel helemaal niet wilt gebruiken of zelfs per direct weer wilt deinstalleren.

Een PC zelf samenstellen

Hoewel deze optie niet geschikt is voor mensen zonder enige technische kennis, kan iemand met matige kennis en wat onderzoek prima zelf een computer samenstellen.
Op deze manier kun je zelf alle PC hardware samenstellen tegen een lagere prijs dan wanneer je een kant en klare PC koopt.
Het voornaamste pluspunt van een PC zelf samenstellen is dat de PC volledig aan jouw eisen zal voldoen. Of je nu een gaming PC wilt, een zakelijke PC of persoonlijke PC, de PC zal geheel aan jouw behoeftes aangepast zijn.
Hoewel deze optie uiteraard wat meer tijd kost dan een kant en klare PC te kopen heeft het zeker zijn voordelen.
Je zult niet alleen financieel goedkoper uit zijn, de PC voldoet helemaal aan jouw persoonlijke eisen en is makkelijk te upgraden wanneer dit nodig is in plaats van een geheel nieuwe kant en klare PC aan te moeten schaffen.